recreatie

Recreatie tijden uw vrije tijd neemt steeds meer een belangrijke plaats in. Een groot aantal verzekeringsvormen sluit aan bij de vele vormen van recreatieve tijdsbesteding. Een aantal zal kort aan de orde komen.

De (doorlopende) reisverzekering

Als u op reis gaat loopt u andere risico's dan wanneer u thuis blijft. U doet andere dingen en u gaat naar andere landen. Een reisverzekering is een soort verzamelpolis van verschillende dekkingsonderdelen die de bijzondere risico's van de vakantie dekt:

Bagage - Ongevallen en onvoorziene uitgaven - Geneeskundige kosten (meestal facultatief) - Bijzondere risico's zoals bijvoorbeeld wintersport (facultatief) - Geld en cheques (facultatief) - Automobilistenhulp

Een reisverzekering kan eenmalig voor een bepaalde vakantie worden afgesloten. Echter steeds meer wint de doorlopende reisverzekering terrein. Het is gemakkelijker, wordt niet vergeten en is in de meeste gevallen goedkoper, zeker als de verzekerde meer dan eenmaal per jaar met vakantie gaat.

De (doorlopende) annuleringsverzekering

Een vakantie wordt vaak geruime tijd van tevoren geboekt. Als door onvoorziene omstandigheden, zoals overlijden of ernstige ziekte de reis niet door kan gaan, moeten de kosten meestal wel volledig worden betaald. Door middel van een annuleringsverzekering kan dit risico worden verzekerd. Als de vakantie niet door kan gaan, worden de kosten daarvan betaald door de annuleringsverzekering. Ook de annuleringsverzekering kan eenmalig of doorlopend worden afgesloten. Dit is gemakkelijker en is in veelal goedkoper.

In tegenstelling tot de doorlopende annuleringsverzekering (en de reisverzekering) dient de eenmalige annuleringsverzekering afgesloten te worden binnen een aantal dagen nadat de reis is geboekt.

En dan zijn er nog verschillende verzekeringsvormen die betrekking hebben op zaken die gebruikt worden in het kader van recreatie, zo kunt u denken aan verzekering van uw:

Caravan - Kampeerauto - Zeilplank - Pleziervaartuig(en) - Golfuitrusting

Wonen

nooit onderverzekerd en speciale tarievemn

Vrijwel iedereen woont in een huis waarin hij/zij eigen spullen heeft verzameld. Dat kan een huur- of koopwoning zijn, van een simpele etage tot een luxe villa. Uw woning is de enige plek in de wereld waar u volledig prive bent.

Lees meer

verkeer

Beperkt en volledig casco

Bij de motorrijtuigverzekering is er normaliter sprake van een drietal verschillende dekkingen. Bepalend bij de keuze voor een specifieke dekking, zijn een aantal zaken van belang.

Lees meer